Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής: Καταγγελία για την παρέμβαση της αστυνομίας στο 2ο λύκειο Γέρακα

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

StumpleUpon DiggIt! Del.icio.us Blinklist Yahoo Furl Technorati Simpy Spurl Reddit Google Twitter FaceBook

Ε’ ΕΛΜΕ   Ανατ. Αττικής                      Παλλήνη  21.12.2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
·                                             Η εκπαιδευτική κοινότητα όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα καταδικάζει   οποιαδήποτε ανάμειξη της δικαιοσύνης και της αστυνομίας στα σχολεία για την αντιμετώπιση των  καταλήψεων.
·                                             Ο χώρος του σχολείου είναι ευαίσθητος και οποιαδήποτε άστοχη ενέργεια και άσκηση βίας στους νέους, μπορεί να δυναμιτίσει την ήδη εύθραυστη ισορροπία μέσα στο σχολικό χώρο και να πυροδοτήσει εκρήξεις που πιθανόν να οδηγήσουν τα πράγματα  σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, όπως συνέβη στο παρελθόν πολλές φορές.
·                                              Η ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων στο παρελθόν, έφερε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επεδίωκε  η εκάστοτε κυβέρνηση, και οι καταλήψεις και οι μαθητικές κινητοποιήσεις εντάθηκαν και από το γεγονός ότι σύρθηκαν ανήλικοι μαθητές στα δικαστήρια, τα οποία έχουν  αποτυπωθεί στην κοινωνική συνείδηση με την απαξιωτική λέξη «μαθητοδικεία».
·                                             Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ  έχει καλέσει και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και γονείς να σταθούν στο πλευρό των μαθητών, να σεβαστούν την αυτονομία του μαθητικού κινήματος, να μην συναινέσουν σε οποιαδήποτε επέμβαση μέσα στο σχολικό χώρο και να αρνηθούν οποιαδήποτε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές. Θεωρούμε τέτοιες ενέργειες επικίνδυνες, καθώς επιχειρούν την τρομοκράτηση μαθητών γονιών και καθηγητών και τη διαμόρφωση σχέσεων δυσπιστίας μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας.
    Γι όλους αυτούς τους λόγους
1.       Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καταδικάζει την είσοδο της αστυνομίας στο 2ο Λύκειο Γέρακα και όλους εκείνους που ζήτησαν τη συνδρομή της δικαιοσύνης και οδήγησαν να παίρνουν αστυνομικοί στοιχεία ανηλίκων μέσα στο σχολείο και να τους απειλούν, «ενημερώνοντάς» τους για την ποινική ευθύνη των γονιών τους.
2.       Το Δ. Σ της ΕΛΜΕ στέκεται στο πλευρό της διευθύντριας του 2ου Λυκείου Γέρακα και του συλλόγου διδασκόντων που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων αρνούμενοι να συνεργαστούν με την αστυνομία για τη δίωξη μαθητών του σχολείου και τους καλεί να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το σχολείο τους σαν χώρο παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας , να μην επιτρέψουν την επέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων μέσα στο σχολείο και να διαφυλάξουν αρραγές το εκπαιδευτικό μέτωπο με τους μαθητές τους.
3.      Υποκινητής των καταλήψεων είναι η πολιτική του Υπουργείου που περικόπτει τις δαπάνες για την παιδεία , που δε διορίζει εκπαιδευτικούς, που εμπορευματοποιεί τη γνώση και προσφέρει στους αυριανούς πολίτες ανεργία και υποβαθμισμένα πτυχία.
4.      Καλούμε την ΟΛΜΕ και την Ένωση γονέων Ανατολ. Αττικής να πάρουν  θέση,  να καταδικάσουν το γεγονός  και να διαμαρτυρηθούν στο υπουργείο Παιδείας και Δικαιοσύνης που επιτρέπουν να σύρονται ανήλικοι μαθητές στα δικαστήρια.
                   
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ   Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ
         Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτρης Παπαθεοδώρου       Γιάννης Αντύπας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν πηγενει το παιδι μου στο 2ο λυκειο το διευκρινηζω για να μην υπαρχει παρεξηγηση
ομως οι κυριοι κυριοι που κανουν κριτικη για τις καταληψεις και κανουν οτι τα ξερουν ολα καλο θα ειταν πριν γραψουν οτοιδηποτε και μιλησουν περι δημοκρατιας να ρωτησουν πρωτα τα παιδια για ποιο λογο κανουν καταληψη (αν καταλαβουν κατι) και μετα να γραφουν τα αρθρα με τα μεγαλα λογια περι καταληψεων ας παψουμε πια κυριοι να χρησιμοποιουμε τα παιδια για ....προβολη καποιων.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος θέλει και θίγονται τα δικαιώματα του κάνει απεργία. Οι μαθητές δεν έχουν κανένα δικαίωμα ούτε σε καταλήψεις δημοσίων κτηρίων ούτε σε απεργία αφού δεν είναι εργαζόμενοι. Αφήστε λοιπόν τα παιδιά ήσυχα έξω από τον άρρωστο και ξεφτιλισμένο συνδικαλισμό σας και προσπαθήστε να τους μάθετε πέντε πράγματα χρήσιμα στην κοινωνία.
Έξαλλου είναι και ανήλικα και αποκλειστική ευθύνη έχουν οι γονείς και όχι οι συνδικαλιστές καθηγητές και τα έμισθα κομματόσκυλα.